Friedrich-Ebert-Stiftung
Budapesti Iroda
H-1056 Budapest,
Fővám tér 2-3.
Magyarország

Tel.: +36-1-461-60-11
Fax: +36-1-461-60-18

E-Mail: fesbp@fesbp.hu
www.fesbp.hu

FES Budapest

Büro in Budapest

További információkat talál rólunk és a munkánkról a szórólapunkon. Letöltés

Partnereinkről itt talál közelebbi információkat.

Itt találja a: Kezdőoldalt » FES in Budapest

A Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodája

A Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodáját már röviddel a Szovjetunió összeomlását és az 1989. évi rendszerváltást követően megalapították, hogy dokumentálva és tanácsadással segítse Magyarországot a demokrácia és szabadság felé vezető úton. Ezt a feladatot a mai összetételben és a jelenlegi irodánkban, a Fővám tér 2-3. sz. alatt, 2007 ősze óta látjuk el. Csapatunk egy irodavezetőből, két társadalompolitikai referensből, egy pénzügyi előadóból, egy technikus és gépkocsivezető beosztású munkatársból, valamint titkárságvezetőnőnkből áll. A csapatot általában 2-4 hónapra rendszeresen erősíti egy gyakornok is.

Irodánk munkája és partnerei

A Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) elkötelezett a szociáldemokrácia alapértékei iránt: szabadság, igazságosság, szolidaritás, béke és együttműködés.

Az alapítvány az 1989 óta működő irodáján keresztül Magyarországon, is e küldetését teljesíti. A "szociáldemokrácia szolgáltatóiként" szeretnénk hozzájárulni a demokrácia, a jogállamiság és a társadalmi igazságosság erősítéséhez az államban és a társadalomban, valamint a német-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez a közös Európában.

Ezek az elvek tükröződnek a politika, a szakszervezetek, a média és a társadalom területéről származó partnereinkkel való együttműködésben is.

A politika és a társadalom metszéspontjaként a Friedrich-Ebert-Stiftung Magyarországon "párbeszédügynökségként" az alábbiakat kínálja: