Friedrich-Ebert-Stiftung
Budapesti Iroda
H-1056 Budapest,
Fővám tér 2-3.
Magyarország

Tel.: +36-1-461-60-11
Fax: +36-1-461-60-18

E-Mail: fesbp@fesbp.hu
www.fesbp.hu

GenderEquality

Munkaanyag

"Létminimum 2016-ban Magyarországon" című elemzést itt olvashatja.
Munkaanyag

Galgóczi Béla: "Miért esedékes egy béremelés Közép-Kelet-Európában" című elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

Boros Tamás: "Options for the left in the time of populism" című angol nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

Philipp Karl: "Popkultúra és a nacionalizmus összefonódása, mint a jobboldali politika eszköze Magyarországon. A Jobbik - a jobboldali radikális szubkultúra pártja az internet korában" című német nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

"Strengthening Social Democracy in the Visegrád Countries" című angol nyelvű publikációk gyűjteményét itt találja.
Munkaanyag

Neumann László: "Annual Review of Labour Relations and Social Dialogue. Hungary" című angol nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

Bíró-Nagy András: "Demokratie als Enttäuschung" című német nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

"A szociális jog aktuális kérdései Magyarországon és az Európai Unióban" című elemzést itt olvashatja.
Munkaanyag

Újdonságok

Itt találja a legaktuálisabb publikációkat és cikkeket, valamint további érdekes új információkat a FES-ről.
Több olvasnivaló

Internationale Politik und Geselschaft

IPS-Journal

FES Connect

Logo European Foundation for Quality Management

Logo Frankfurter Hefte

Itt találja a: Kezdőoldal

Szeretettel köszöntjük a
Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájában

A Friedrich-Ebert-Stiftung Németország legrégebbi politikai alapítványa. Az alapítvány a szociális demokrácia alapértékei iránt elkötelezett és világszerte tevékenykedik a szabadságon, a szolidaritáson és a szociális igazságosságon alapuló politika érdekében.

Budapesten 1990 óta képviselteti magát a Friedrich-Ebert-Stiftung. Magyarországi munkánk célja, hogy támogassuk a demokráciát, a jogállamiságot és az aktív civil társadalom fejlődését, valamint hozzájáruljunk a társadalmi átalakulás szociálisan igazságos alakításához. Kiállunk az európaiság gondolatáért, valamint támogatjuk a határon átnyúló regionális és globális együttműködést.

2017. évi aktualitások - rendezvények

Nők a digitalizált munka világában

Bild der Veranstaltung Bild der Veranstaltung

Milyen hatásai lesznek a digitalizációnak azokra a szakmai területekre, ahol sok nők dolgozik? Milyen lehetőségeik lesznek a jövőben a női munkavállalóknak különleges készségeiknek köszönhetően? Ezzel a kérdéssel foglalkozott a "Nők a digitalizált munka világában" című konferencia, amely október 11-én Budapesten a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Női Tagozatával együtt került megrendezésre.

Dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnökének megnyitóját követően Hercegh Mária, a Női Tagozat vezetője a munka értékével kapcsolatos gondolatokkal vezette fel a konferencia témáját. Ezt követően Nábelek Fruzsina, a MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet képviseletében bemutatta a "Az automatizáció munkaerőpiaci hatásai" című tanulmányt. Sabina Gillessen, a berlini Digitális Fejlődés Centruma, D64 elnökségi tagja előadásában számos érvvel támasztotta alá, hogy a digitalizáció eltérően érinti a nőket és a férfiakat, és annak semmiképpen sem szabad csak félelmeket ébresztenie. Szabó Zoltán, a Vállalkozók Országos Szervezetének (VOSZ) Informatikai Szekciójának elnöke hangsúlyozta az élethosszig tartó tanulás és konkréten az állandó továbbképzés jelentőségét. Tüttő Kata, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökségi tagja előadásában kitért a mesterséges intelligenciára és annak messzeható következményeire a különböző szakmai területeken. Az előadásokat követően több gazdasági ágazat képviselője részéről hangzottak el beszámolók arról, hogy a digitalizáció miként van jelen a vállalatok életében. A konferencia azzal a következtetéssel fejezte be munkáját, hogy a negyedik ipari forradalom feltartóztathatatlan és ezért erre Charles de Gaulle mottóját alapul véve kellene reagálni, azaz "Amit nem tudsz megváltoztatni, annak állj az élére".


Hungarian MEPs - What have they done for you?

Bild der Veranstaltung Bild der Veranstaltung

"Magyar európai parlamenti képviselők - Mit tettek érted?" - ezzel a retorikai kérdéssel foglalkozott az a rendezvény, amely szeptember 29-én, pénteken a Policy Solutions politikai kutatóintézet és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodája közös szervezésében a budapesti Európa Pontban került megrendezésre.

A megnyitón Lővei Andrea (Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, Budapest) és Jan Niklas Engels (FES Budapest) hangsúlyosan foglalkoztak azzal a kihívással, hogy át kell hidalni az Európai Parlament tagjai és az európai polgárok között érezhető távolságot. Az európai parlamenti képviselők munkáját, motivációit és meggyőződéseit közelebb vinni a polgárokhoz - ez volt az est kifejezett célja.

Boros Tamás (Policy Solutions) először ismertette a Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung közös tanulmányát, amelynek címe "Az Európai Parlament magyar tagjai által eredmények 2014 óta". Ennek keretében az előadó kitért azokra a módszerekre és mércékre, amelyek segítségével mérhető a politikai tevékenység és bemutatta az eredményeket: lényeges különbség tapasztalható az európai parlamenti képviselők média jelenléte és az általuk végzett európai parlamenti munka között. Számos ott ellátott feladat nem jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Ezt követően Szanyi Tibor (MSZP) és Jávor Benedek (Együtt) európai parlamenti képviselők átfogóan megvitatták azt a témát, hogy a Strasbourgban és Brüsszelben hogyan dolgoznak a képviselők választóik, hazájuk és Európa érdekében. Megerősítették a tanulmány megállapításait, és példákat hoztak mindennapi munkájukkal kapcsolatban. Beszámoltak a frakciók és a csoportok közötti sokszínű együttműködésről és az egyes európai parlamenti képviselők munkájának hatékonyságáról. Ezt követően válaszoltak a hallgatóság kérdéseire, amelyek általános szinten érintették az európai politika és integráció területét.


Közfoglalkoztatási program - Tapasztalatok a közművelődési intézményeknél

2017 szeptember 27-én a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) és a FES közös konferenciát rendezett Budapesten az úgynevezett második munkaerőpiacról a közművelődés területén. A magyar kormány 2011-ben közfoglalkoztatási programot indított el a tartós munkanélküliség leküzdése érdekében. A program azonban számos vonatkozásban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: a közfoglalkoztatott munkavállalók számára az elsődleges munkaerőpiacra való visszatérés esélye még mindig csekély, a törvényben meghatározott munkabér rendkivül alacsony és a munkafeltételek gyakran rosszak. A közművelődésben és a teljes magyar közszférában egyre több közmunkás kerül foglalkoztatásra. A programban jelenleg kb. 180.000 személy vesz részt, akiknek kb. 2-3 százaléka magasan képzett munkavállaló. A konferencia résztvevői megvitatták a közművelődés területén alkalmazott közfoglalkoztatási program problémáit. Az elmúlt évben a kormány 340 milliárd Forinttal támogatta a programot. A közintézmények számára előnyt jelent, hogy a náluk foglalkoztatott munkavállalókat nem kell az intézmény alkalmazottaiként saját forrásból finanszirozniuk, hanem a közfoglalkoztatottakra érvényes alacsony munkabér az állami közfoglalkoztatási program keretében kerül kifizetésre. A munkavállalók azonban ennek következtében hamar egy negatív spirálba kerülnek, ahonnan nem könnyű a kitörés.


Sikeres romák

"Sikeres romák" - A New Equality online-magazin és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodája "Sikeres romák" címmel közös rendezvényt szervezett szeptember 26-án Budapesten. A pódiumbeszélgetésen öt közismert roma származású személyiség vett részt, akik az élet és a munka világának különböző területein - mint például a rákkutatás és egyéb tudományos területek, valamint a művészetek - jelentős sikereket értek el, és így be tudtak számolni azokról a lehetőségekről és akadályokról, amelyekkel a sikeres életre törekvő roma származású magyar állampolgárok találkoznak.

A pódiumvita során a személyes sikertörténetek háttere mellett azok a társadalmi és struktúrális akadályok is szóba kerültek, amelyek a roma lakosság többségét megfosztják a sikerélményektől. A résztvevők a roma kisebbség mobilitási lehetőségei alapján komplex módon elemezték a szegénység, szegregáció és korlátozott képzési lehetőségek kérdéseit. A romák mobilitás lehetőségei különösen kedvezőtlenek egy olyan országban, ahol az általános társadalmi mobilitás európai összehasonlításban is a legalacsonyabb szintű.

A hallgatóság körében további gondolatokat váltottak ki az elhangzott személyes vélemények és elemzések is. Így például a "Folyamatos önreflexióban vagyunk" megállapítás is meglepetést okozott a résztvevők számára.


A munka jövője

Robotok, mesterséges intelligencia, munkahelyek megszünése: milyen kockázatokkal jár napjaink technológiai fejlődése és milyen lehetőségek biztosít a munka világában a jövőben? Ilyen és ezekhez kapcsolódó kérdésekkel foglalkoztak annak a konferenciának a résztvevői, amely 2017 szeptember 22-24-e között Budapesten az Európai Ifjúsági Központban került megrendezésre. "A munka jövője" című konferencia szervezői a Friedrich-Ebert-Stiftung és a LIGA szakszervezetek voltak. A konferencia előadói olyan területeket érintettek, mint a digitalizáció hatásai, a képzés szerepe a munkaerőpiacon és a jövőkutatás. A témák kapcsán kibontakozott vita főként a 4. ipari forradalom által biztosított esélyekkel foglalkozott. Ennek során nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van a munkavállalók és a kormányok közötti együttműködésre, amely túllép az országhatárokon és az ideológiai különbségeken, annak érdekében, hogy a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségek kiaknázva alakíthassuk globalizált világunk jövőjét.


Munkafeltételek és ágazati kapcsolatok a szerződéses logisztikai ágazatban Győrben

Szeptember 12-én, kedden a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Győrben bemutatták a "Made in Győr: A munka világa a járműipar városában" című tanulmányt, amelynek központi témája a győri szerződéses logisztikai ágazat vállalatainál kialakult munkafeltételek és ágazati kapcsolatok. A rendezvény a magyar Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Transznacionális Partnerségi Kezdeményezés Győr Nonprofit Kft (TPI) és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájának közös szervezésében jött létre.

A rendezvény nyitó előadását Spieglné Balogh Lívia (Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke) és Jan Niklas Engels ( Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájának vezetője) tartották. Meszman T. Tibor, a tanulmány szerkesztője "A munkahelyek és ágazati kapcsolatok minősége a győri szerződéses logisztikai ágazatban - a munkavállalók szemszögéből" címmel tartott rövid felvezető előadásában áttekintette a kiadvány elkészítésének indokait, történetét, szerkezetét és az általa közvetített üzenetet. Az előadásokat követő pódiumbeszélgetésen Molnár Ákos (Vasas Szakszervezeti Szövetség régiós vezetője), Johann Horn (IG Metall Ingolstadt ügyvezetője), Kránicz János (Audi Hungária Zrt Vasas üzemi szakszervezet elnöke) és Pogátsa Zoltán (szociológus, a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem docense) vitatták meg az elhangzottakat. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a tanulmány rámutat a szerződéses logisztikai ágazat problémáira és a megoldási lehetőségekre, és ezzel hozzájárul a munkavállaló-barát fejlődéshez ezen a területen. A pódiumbeszélgetést követően az érdeklődő hallgatóság is bekapcsolódott a vitába. A rendezvény a résztvevők köszönetnyilvánítása mellett a "Munkára fel!" és a transznacionális toleranciára valamint szolidaritásra irányuló felhívással zárult.